AMD به طرز فجیعی از اینتل در تمام تست‌ها باخته است! حتی در بسیاری از تست‌ها قوی‌ترین پردازنده آن نتوانست بالاتر از Q6600 بایستد. ممکن است شما بگویید در سیستم اینتل از حافظه‌های DDR3 استفاده شده است.

ولی وقتی AMD تلاشی در جهت قرار دادن آخرین فناوری‌ها در محصولات خود نمی‌کند، دیگران چه گناهی کرده‌اند که باید معطل این شرکت شوند؟ برای جواب دادن به این سؤال سری هم به تست‌های سایت TomsHardware می‌زنیم که در هر دو سیستم AMD و اینتل از حافظه‌های DDR2 استفاده کرده است. جالب است Phenom در برخی از موارد از مدل‌های قدیمی‌تر خود عقب می‌ماند.

فعلاً خرید Phenom چندان به صرفه نیست. مگر این‌که با قیمت‌هایی پایین‌تر از Q6600 عرضه شود. البته این اختلاف قیمت باید در حدی باشد تا بتواند خریداران را راضی به خرید کند.


AMD به کجا چنین آهسته؟

با عرضه Phenom و با صحبت‌های زیادی که در مورد آن می‌شد، همه انتظار داشتند این شرکت به وسیله آن موفقیت‌های Athlon64 را تکرار کند و انتقام خود را از اینتل بگیرد.

به خصوص این‌که پردازنده‌های چهار هسته‌ای جدید اینتل قیمت بالایی داشتند و تقریباً همه هم موافق بودند که Q6600 که به قول AMD یک چهار هسته‌ای واقعی نیست، از پس Phenomها بر نخواهد آمد.

ولی نتایج برعکس آن را نشان داد. Phenom تقریباً در تمام تست‌ها شکست خورد. آیا این پایان راه برای AMD است؟ هنوز همه چیز قطعی نیست.

چهار هسته‌ای‌های رده بالای اینتل هنوز قیمت بالایی دارند و AMD هنوز مدل‌های Phenom FX را نیز به بازار نداده است که بتوان با نگاهی به آن‌ها بتوان گفت آیا AMD می‌تواند حریف اینتل شود یا خیر.

البته اگر AMD استراتژی قیمتی همانند سری‌های Athlon X2 را ادامه دهد، یعنی مدل‌های چهار هسته‌ای با قیمت پایین تولید کند، شاید بتواند در این رده حرفی برای گفتن داشته باشد.

ولی فعلاً که همه جا صحبت از باخت AMD است.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
با عرضه اولین Phenomها، بازار تست روی آن‌ها داغ شد. به طوری که بسیاری از سایت‌ها و مجلات شروع به تست و مقایسه آن‌ها با پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای اینتل نمودند.

نمونه تست‌هایی در سایت AnandTech وجود دارد. سیستمی که تست روی آن انجام شده است را در جدول مشاهده می کنید. غیر از کارت گرافیک تقریباً تمام اجزا دو سیستم با هم فرق می‌کند. در هر سیستم از آخرین فناوری مورد پشتیبانی استفاده شده است. به خاطر همین مسئله در سیستم اینتل از حافظه‌های DDR3 به جای DDR2 استفاده شده است.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
یکی از معضلاتی که AMD برای کاربران ایجاد می‌کند، تغییر مداوم سوکت پردازنده‌ها است. به طوری که کاربران برای استفاده از نسل جدید پردازنده‌های این شرکت مجبور به تغییر مادربورد خود هستند. امری که در مورد اینتل اتفاق نمی‌افتد.

البته اینتل هم برای نسل جدید پردازنده‌های خود چیپ‌ست‌های جدیدی تولید می‌کند، ولی در بسیاری موارد با به‌روزرسانی بایوس سیستم می‌توان از نسل‌های جدید پردازنده‌های اینتل روی چیپ‌ست‌های قدیمی‌تر هم استفاده کرد.

به هر صورت AMD برای استفاده از پردازنده‌های Phenom سوکت جدید +AM2 را معرفی کرده است که دو تغییر عمده نسبت به سوکت‌های AM2 کنونی دارد:

‌از HyperTransport 3.0 پشتیبانی می‌کند.
‌امکان تقسیم توان بین هسته پردازنده و کنترلر حافظه دارد.

خبر خوب برای دارندگان سوکت AM2 این است که سوکت +AM2 کاملاً سازگار با آن طراحی شده است. بدین معنی که امکان استفاده از پردازنده‌های AM2 روی آن و بالعکس وجود دارد.

البته مطمئناً در صورت استفاده از پردازنده‌های قدیمی‌تر روی سوکت جدید شما از امکانات جدید این سوکت‌ها نمی‌توانید استفاده کنید.

البته خبر بد هم این است که سوکت +AM2 از حافظه‌های DDR3 پشتیبانی نمی‌کند و برای این کار باید منتظر سوکت AM3 باشید.

پشتیبانی از DDR3 و پردازنده‌های جدید 45 نانومتری بر دوش AM3 قرار داده شده است که در سال 2009 خواهد آمد. البته اگر تا آن موقع DDR4 نیامده باشد.


چیپ‌ست‌های جدید و مرد عنکبوتی

AMD برای پردازنده‌های جدید چیپ‌ست‌های سری 790 را طراحی کرده است و پلتفرم جدیدی را هم با نامSpider معرفی کرد که در واقع شامل کامپیوتری می‌شود که از چیپ‌ست 790x، کارت گرافیک با پردازنده سری ATI Radeon HD3800 و پردازنده‌های Phenom سود می‌برد.گویا تب فیلم‌های اکشن و فروش زیاد آن‌ها این غول تراشه‌سازی را هم تحت تأثیر قرار داده است تا از نام‌هایی نزدیک به آن‌ها استفاده کند.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387

 از سری پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای AMD است. این پردازنده 4 هسته ایی بر طبق ادعای AMD تنها پردازنده‌های چهار هسته‌ای واقعی هستند که از چهار‌هسته پردازشی مجزا تشکیل شده‌اند.

Phenom آمد

این سری از پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای AMD که با نام Phenom شناخته می‌شوند، بر طبق ادعای AMD تنها پردازنده‌های چهار هسته‌ای واقعی هستند که از چهار‌هسته پردازشی مجزا تشکیل شده‌اند. برخلا‌ف مدل Q6600 اینتل که در واقع از دو پردازنده دو‌هسته‌ای تشکیل شده که با هم در ارتباط هستند.
با توجه به سر و صدایی که AMD سر این پردازنده‌های جدیدش راه انداخته بود، همه منتظر دیدن این مسئله بودند که آیا AMD واقعاً می‌تواند با این سری محصولا‌ت جدید، خودش را از زیر نام Core 2 Duo اینتل خلاص کند و باز هم به روزهای طلایی Athlon64 برگردد که همیشه مانند یک کابوس برای اینتل بود؟

Phenom؛ از کجا تا کجا؟

Phenom که در واقع قرار است نام جدید پردازنده‌های چندهسته‌ای AMD باشد، از سری‌های سه‌هسته‌ای با نام رمز Toliman که به صورت Phenom 8YYY نام‌گذاری می‌شوند و پردازنده‌های چهار‌هسته‌ای با نام رمز Agena و نام‌گذاری Phenom 9YYY تشکیل می‌شوند.

البته AMD سری حرفه‌ای Phenom FX را هم که با نام رمز Agena FX نامیده می‌شوند، در تولید خواهد کرد که قیمت و احتمالاً قدرت بیشتری خواهند داشت.

تمام این محصولا‌ت با فناوری 65 نانومتری تولید می‌شوند. AMD سال 2009 را برای ساخت تراشه‌هایی با تکنیک 45 نانومتری هدف قرار گرفته است.

در این سال قرار است مدل‌های 45 نانومتری چهار هسته‌ای با نام‌های Deneb و Deneb FX تولید شوند.

مدل‌هایی از Phenom که تا کنون تولید شده است شامل مدل‌های 9500، 9600 و 9700 است که با فرکانس‌های 2200 تا 2400 مگاهرتز کار می‌کنند.

به جز چهار‌هسته‌ای بودن، مهم‌ترین مشخصه این پردازنده در وجود سه سطح حافظه داخلی‌ (Cache) است.

حافظه L1 و L2 که به ترتیب 128 و 512 کیلوبایت بوده و هر هسته به طور مستقل آن‌ها را دارد.

البته حافظه L1 به دو بخش 64 کیلو بایتی تقسیم می‌شود و حافظه L3 با اندازه دو مگابایت که بین هر چهار هسته مشترکند.

AMD مدتی قبل از عرضه Phenom متوجه اشکالی در عملکرد حافظه L3 شد که می‌توانست در هنگام اجرای بعضی از دستورالعمل‌ها به خصوص هنگام استفاده از تمام توان پردازشی باعث از‌‌کار افتادن سیستم شود.

این شرکت با تغییراتی در بایوس سعی در تصحیح این اشکال به صورت نرم‌افزاری کرد که البته باعث کاهش کارایی پردازنده می‌شود.

این اشکال در مدل‌های 2/2 و 3/2 گیگاهرتزی وجود دارد و AMD در مدل‌های 9550 و 9650 آن‌ را برطرف خواهد کرد.

در کنار همه این‌ها پشتیبانی از HyperTransport3.0 و Pci Express2.0 در کنار بهره‌گیری از Cool 'n' Quiet2 از سایر مشخصه‌های این پردازنده‌های جدید است.

سخن مدیر:ده های مدل جدید هر کاری بگی بر میاد....

دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
حافظه RAM

علاوه بر پردازنده می‌توان با تغییر برخی از مشخصات حافظه RAM نیز کارایی سیستم را افزایش داد. به طور کلی افزایش فرکانس کاری و کاهش تاخیرها از جمله راه‌های هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توان کارایی حافظه و در نتیجه سیستم را افزایش داد.

افزایش فرکانس حافظه نیز مانند افزایش فرکانس گذرگاه در پردازنده‌ها انجام می‌گیرد. در حقیقت در بسیاری از مادربردها فرکانس گذرگاه پردازنده و فرکانس حافظه توسط یک واحد تولید فرکانس مشترک تولید می‌شود و به همین دلیل با افزایش یکی، دیگری نیز افزایش می‌یابد.

یکی دیگر از راه‌های افزایش کارایی حافظه کاهش تاخیرهای موجود در آن است. همانطور که می‌دانید در حافظه‌های RAM برای دستیابی به هر بخش از داده‌ها به چند سیکل کلاک و در نتیجه مدت زمان خاصی نیاز است. اگرچه زمان دسترسی به هر بخش حافظه برای خواندن یا نوشتن داده‌ها بسیار اندک و در حد میلیاردیوم ثانیه اس
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
اما چگونه می‌توان قطعات مختلف را اورکلاک کرد؟

در گذشته‌ای نه چندان دور، بسیاری از کاربران با استفاده از تغییرات سخت افزاری، مانند تغییر جامپرها و یا دیپ‌سوییچ‌ها به تغییر فرکانس و ولتاژها بر روی مادربردهای خود می‌پرداختند. اما اندک اندک که BIOS کنترل همه عملکردهای پایه سخت‌افزاری را در سیستم بر عهده گرفت، استفاده از آن برای انجام اورکلاک به یک ضرورت بدل گردید.
با استفاده از تنظیمات BIOS میتوان بسیاری از عملکردهای سیستم را کنترل کرد. افزایش فرکانس FSB یا به بیانی دیگر ; گذرگاه پردازنده یکی از اصلی ترین تنظیماتی است که هر کاربری برای افزایش کارایی پردازنده و در نتیجه افزایش کارایی سیستم خود آن را انجام می‌دهد. از آنجایی که فرکانس پردازنده ضریبی از فرکانس گذرگاه است، افزایش آن فرکانس پردازنده را نیز افزایش خواهد داد.
به همین دلیل با انجام این کار می‌توان به سادگی کارایی سیستم را افزایش داد. اما در بسیاری از مادربرد‌ها افزایش فرکانس گذرگاه پردازنده سبب افزایش تمامی فرکانس‌های دیگر از جمله فرکانس‌های حافظه، درگاه‌های PCI و PCIExpress و غیره می‌شود. به همین دلیل ممکن است هنگام افزایش فرکانس، حتی در صورتی که پردازنده توانایی کار در فرکانس‌های فوق را داشته باشد، به دلیل عدم توانایی قطعات دیگر سیستم بی‌ثبات شده و یا آسیب ببیند.

برخی از مادربردها هستند که به شما اجازه می‌دهند تا فرکانس گذرگاه پردازنده را به صورت مستقل از دیگر فرکانس‌ها تغییر دهید. به غیر از این راه، راه دیگری نیز برای افزایش فرکانس کاری پردازنده وجود دارد.

همانطور که گفتیم فرکانس اصلی پردازنده ضریبی از فرکانس گذرگاه آن (FSB) ضرب در عددی است که به عنوان ضریب فرکانس پردازنده شناخته می‌شود. شرکت‌های سازنده پردازنده برای افزایش فرکانس کاری پردازنده‌هایی که از گذرگاهی با فرکانس یکسان استفاده می‌کنند، ضریب فرکانسی پردازنده را تغییر می‌دهند. متاسفانه این ضریب تقریبا در تمامی پردازنده‌ها قفل شده است و به جز در چند مدل سطح بالا، در مدل‌های دیگر نمی‌توان آن‌ها را تغییر داد.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
اورکلاک چیست و چگونه انجام می شود ؟

اورکلاک یعنی افزایش فرکانس کار قطعات مختلف مانند سی پی یو یا پردازنده ، حافظه و دیگر اجزای سیستم برای دست‌یابی به کارایی بیش از آنچه هر یک از آن‌ها قادر به ارایه آن هستند می‌باشد .
کاربرانی که قصد انجام اورکلاک را دارند بیشتر بر روی افزایش فرکانس‌های قطعات اصلی سیستم مانند پردازنده، کارت گرافیک و حافظه متمرکز می‌شوند. انگیزه‌های انجام اورکلاکینگ به طور کلی در بین کاربران مختلف متفاوت است. برخی از کاربران برای افزایش کارایی سیستم‌های خود اقدام به انجام اورکلاکینگ می‌کنند اما برخی دیگر تنها به عنوان سرگرمی و برای اینکه ببینند قادر هستند کارایی سیستم‌های خود را تا چه حد بالا ببرند اقدام به این کار می‌کنند. 
به هر دلیلی که اقدام به اورکلاک کردن قطعات مختلف کامپیوتر خود کنید، این کار دارای مزایا و معایب خاص خود خواهد بود. با استفاده از اورکلاک کردن قطعات مختلف می‌توانید آ‌ن‌ها را وادار کنید که در سرعت‌هایی بالاتر از آنچه برای آن طراحی شده ا‌ند به کار بپردازند.

این مساله مخصوصا هنگامی بسیار جالب ‌می‌شود که متوجه می‌شوید تنها تفاوت بسیاری از قطعات قدرتمند و گران قیمت (مانند پردازنده‌های سطح بالا) با خویشاوندان ارزان قیمتشان در همین تفاوت فرکانس خلاصه می‌شود. می‌توانید یک قطعه ارزان قیمت را خریداری کرده و با اورکلاک کردن، کارایی آن را تا حد انواع پر سرعت‌تر و گران قیمت‌تر افزایش دهید. اما اورکلاک دارای خطرات مخصوص به خود نیز هست.
از آن‌جایی که شما قطعات مختلف را وادار می‌کنید تا با سرعتی بیش از آنچه برای آن طراحی شده‌اند به فعالیت بپردازند، احتمال بی‌ثبات شدن سیستم و ناپایداری آن وجود دارد.
از سویی دیگر، با وجود اینکه انجام اورکلاک دارای برخی از قواعد مخصوص به خود است اما فرایندی شدیدا متکی به آزمون و خطا است.
علاوه بر این هیچ تضمینی نیز وجود ندارد که دو قطعه کاملا مشابه به میزان مشابهی نیز اورکلاک شوند. در نهایت به دلیل اینکه اورکلاکینگ سبب افزایش جریان مصرفی و حرارت تولیدی قطعه می‌شود، امکان آسیب دیدن قطعه وجود خواهد داشت.
پس عدم رعایت احتیاط ممکن است سبب وارد شدن خسارت‌های جبران ناپذیری به قطعات شود.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
کامپیوتر، ماشینی است که زمان انجام کارها توسط آن با واحدهای خیلی کوچک اندازه گیری می گردد.زمانیکه ریزپردازنده قصد دستیابی به حافظه اصلی را داشته باشد، می بایست مدت زمانی معادل 60 نانوثانیه را برای این کار در نظر بگیرد. سرعت فوق بسیار بالا است ولی سرعت ریزپردازنده بمراتب بیشتر است . ریزپردازنده قادر به داشتن سیکل هائی به اندازه دو نانوثانیه است . تفاوت سرعت بین پردازنده و حافظه کاملا" مشهود بوده و قطعا" رضایت پردازنده در این خصوص کسب نخواهد شد. پردازنده می بایست تاوان کند بودن حافظه را خود بپردازد . انتظار پردازنده و هرز رفتن زمان مفید وی کوچکترین تاوانی است که می بایست پردازنده پذیرای آن باشد.
بمنظور حل مشکل فوق ، فرض کنید از یک نوع حاص حافظه، با ظرفیت کم ولی با سرعت بالا ( 30 نانوثانیه ) ، استفاده گردد . سرعت دستیابی به حافظه فوق دو مرتبه سریعتر نسبت به حافظه اصلی است .این نوع حافظه راL2 Cache می نامند. فرض کنید از یک حافظه بمراتب سریعتر ولی با حجم کمتر استفاده و آن را مستقیما" با پردازنده اصلی درگیر نمود. سرعت دستیابی به حافظه فوق می بایست در حد و اندازه سرعت پردازنده باشد .این نوع حافظه ها را L1 Cache می گویند.
در کامپیوتر از زیرسیستمهای متفاوتی استفاده می گردد.از Cache می توان در رابطه با اکثر زیر سیستمهای فوق استفاده تا کارآئی آنان افزایش یابد.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
کتابداری را در نظر بگیرید که در یک کتابخانه مسئول تحویل کتاب به متقاضیان است . فرض کنید در سیستم فوق ( درخواست و تحویل کتاب ) از مفهوم Cache استفاده نمی گردد. اولین متقاصی کتابی را درخواست می نماید( فرض شده است که متقاضی خود نمی تواند مستقیما" کتاب مورد نظر را از قفسه مربوطه ،بردارد) ، کتابدار، کتاب مورد نظر را از قفسه مربوطه پیدا و در ادامه آن را تحویل متقاضی می نماید. متقاضی پس از ساعاتی مراجعه و کتاب را تحویل می دهد. کتابدار، کتاب تحویلی را مجددا" در قفسه مربوطه قرار می دهد. پس از لحظاتی یک متقاضی دیگر مراجعه و همان کتاب قبلی را درخواست می نماید ، کتابدار مجددا" می بایست به بخش مربوطه در کتابخانه مراجعه و پس از بازیابی کتاب ، آن را در اختیار متقاضی دوم قرار دهد.همانگونه که ملاحظه می گردد ، کتابدار مکلف است برای تحویل هر کتاب ( ولو کتاب هائی که فرکانس استفاده از آنان توسط متقاضیان زیاد باشد ) به بخش مربوطه مراجعه و پس از یافتن کتاب آن را در اختیار متقاضیان قرار دهد. آیا روشی وجود دارد که با استناد به آن بتوان عملکرد و کارآئی کتابدار را بهبود بخشید ؟
در پاسخ به سوال فوق می توان با ایجاد یک سیستم Cache برای کتابدار ، کارآئی آن را افزایش داد. فرض کنید بخشی را با ظرفیت حداکثر ده کتاب در مجاورت ( نزدیکی ) کتابدار آماده نمائیم . کتاب هائی که توسط متقاضیان برگردانده می شود، در بخش فوق ذخیره خواهند شد. مثال فوق را با در نظر گرفتن سیستم Cache ایجاد شده برای کتابدار مجددا" دنبال می نمائیم . در ابتدای فعالیت روزانه ، بخش Cache خالی بوده و هنوز در آن کتابی قرار نگرفته است . اولین متفقاصی مراجعه و کتابی را درخواست می نماید . کتابدار می بایست به بخش مربوطه مراجعه و کتاب را از قفسه مربوطه براشته و در اختیار متقاضی قرار دهد. متقاضی پس از تحویل کتاب ، چند ساعت بعد مراجعه و کتاب را تجویل کتابدار خواهد داد. کتابدار، کتاب تحویلی را در بخش پیش بینی شده برای Cache قرار می دهد. لحظاتی بعد متقاضی دیگر مراجعه و درخواست همان کتاب را می نماید .کتابدار در ابتدا بخش مربوط به Cache را جستجو و در صورت یافتن کتاب ، آن را به متقاضی تحویل خواهد داد. در این حالت ضرورتی به مراجعه کتابدار به بخش و قفسه های مربوطه نخواهد بود. در روش فوق زمان تحویل کتاب به متقاضی بهبود چشمگیری پیدا خواهد کرد. در صورتیکه کتاب درخواستی توسط متقاضی در بخش Cache کتابخانه نباشد ، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در ابتدا مدت زمانی صرف خواهد شد که کتابدار به این اطمینان برسد که کتاب درخواستی در بخش Cache موجود نمی باشد ( جستجو) یکی از چالش های اصلی در رابطه با طراحی Cache به حداقل رساندن زمان جستجو در Cache است .سخت افزارهای جدید ، زمان فوق را به صفر نزدیک کرده اند. پس از حصول اطمینان از عدم وجود کتاب در بخش Cache ، کتابدار می بایست با مراجعه به بخش مربوطه آن را انتخاب و در ادامه در اختیار متقاضی قرار دهد.
با توجه به دو مثال فوق ، چندین نکته مهم در رابطه با Cache استنباط می گردد:
- تکنولوژی Cache ، استفاده از حافظه های سریع ولی کوچک ، بمنظور افزایش سرعت یک حافظه کند ولی با حجم بالا است
- زمانیکه از Cache استفاده می گردد ، در ابتدا می بایست محتویات آن بمنظور یافتن اطلاعات مورد نظر بررسی گردد. فرآیند فوق را Cache hit می گویند. در صورتیکه اطلاعات مورد نظر در Cache موجود نباشند (Cache miss) ، کامپیوتر می بایست در انتظار تامین داده های خود از حافظه اصلی سیستم باشد ( حافظه ای کند ولی با حجم بالا )
- اندازه Cache محدود بوده وسعی می گردد که ظرفیت فوق حتی المقدور زیاد باشد ، ولی بهرحال اندازه آن نسبت به رسانه های ذخیره سازی دیگر بسیار کم است .
- این امکان وجود خواهد داشت که از چندین لایه Cache استفاده گردد.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
در رایانه‌های با پردازنده 486 و بالاتر ، برای بالابردن کارآیی رایانه معمولا از حافظه نهان ثانویه نیز استفاده می‌شود. این حافظه در رایانه‌های قبل از پنتیوم 2 و 3 این نوع حافظه در کنار پردازنده بر روی کارت یا کارتریج پردازنده قرار گرفته است و به صورت ریز مجتمع با پردازنده است. در این پردازنده‌های نسل دوم سلرون و بعد از آن ، حافظه نهان ثانویه در داخل خود پردازنده قرار گرفته و اندازه آن بین 128 تا 256 کیلوبایت است. پردازنده آتلون (کا7) از 512 کیلوبایت تا 8 مگابیت حافظه نهان ثانویه را پشتیبانی می‌کند.

حافظه نهان ثانویه حافظه نهان اولیه نوع پردازنده
__ __ 386 اینتل
__ 16 و 8 کیلوبایت 486 اینتل
__ 16 کیلوبایت پنتیوم کلاسیک اینتل
__ 32 کیلوبایت پمنتیوم ام‌ام‌ایکس اینتل
512 کیلوبایت 32 کیلوبایت پنتیوم 2 اینتل
256 یا 512 کیلوبایت یا یک مگابایت 16 کیلوبایت پنتیوم پرو اینتل


مادربردها معمولا دارای حداقل 256 کیلوبایت از این نوع حافظه نهان هستند. بنابراین می‌توان گفت مقدار حافظه نهان بستگی به عوامل زیر دارد :

1. نوع پردازنده
2. اندازه حافظه اصلی
3. نوع تراشه‌های مجتمع (مجموعه تراشه مادربرد)نوع پردازنده
چنانچه حافظه اصلی در حدود 32 مگابایت باشد، 256 کیلوبایت حافظه نهان ثانویه کافی است. اما برای حافظه بین 32 مگابایت بهتر است مادربرد رایانه دارای 512 کیلوبایت حافظه نهان ثانویه داشته باشد. بالاخره چنانچه بیشتر از 64 مگابات باشد بهتر است از یک مگابایت حافظه نهان ثانویه استفاده شود. بنابراین اصل کلی در مورد حافظه نهان این است که هرچه اندازه حافظه نهان ثانویه بزرگتر ، مفیدتر است.




فرض کنیم که شما هر روز به رستوران می رید . هر روز راس ساعت 5 بعد از ظهر سفارش غذا می دید . هروز 4 نوع غذا رو به ترتیب خاص سفارس می دید . راس ساعت 5 همبرگر سفارش می دید گارسون سفارش شما رو بررسی می کنه به آشپزخونه میره بعد از 1 دقیقه همبرگر رو برای شما میاره شما همبرگر رو خورده و سفارش سوسیس می دید مجددا سفارش توسط گارسون به آشپزخانه منتقل شده و بعد از یک دقیقه غذا آماده می شه . به همین ترتیب شما سه غذای دیگه رو سفارش داده و برای هر غذا 1 دقیقه معطل میشید . خوب شما هروز همین غذاهارو سفارش داده و برای آماده شدن هر غذا 1 دقیقه معطل می شید . گارسون با خودش فکر می کنه که برای اینکه هم خودش کمتر کار کنه و هم شما کمتر معطل بشید بیاد و 1 میز دیگه ای آماده از غذاهای شما رو تهیه کنه و بلافاصله بعد از سفارش شما غذا رو روی میزتون بزاره . در اینجا گارسون" باس " آشپزخانه " رم " و میز آماده " کش " در نظر گرفته می شن . بعد از چند روز شما همبرگر رو میخورید طبق عادت گارسون برای شما سوسیس میاره اما شما می گید که امروز املت می خوام! اینجا گارسون مجددا مجبور میشه که 1 دقیقه شما رو در انتظار بزاره تا املت رو براتون بیاره . در اینجا گارسون میز دومی رو تهیه می کنه که بر اساس انتخاب های دوم شما چیده شده . بدین ترتیب شما اگر غذایی رو سفارش بدین که در میز اول نباشه اما در میز دوم باشه بلافاصله غذا رو میل می کنید و معطل نمی شید . میز دوم در اینجا کش سطح دو یا " Cache L2 " هست . اصطلاحی که امروزه در رابطه با فول کش یا هالف کش گفته میشه همین کش سطح 2 هست . اصول کار پردازنده بدین صورت که پیش بینی دستورات بعدی رو کرده و جواب دستورات رو در حافظه ی نهان یا همون کش می ذاره . جالبه که بدونید پردازنده 90% دستورات بعدی رو درست حدس میزنه و اگر حدس پردازنده غلط از کار در بیاد مجبوره که به حافظه ی رم مراجعه کنه که همین مراجعه باعث تاخیر زیادی در کار پردازنده میشه . نکته ی که قابل گفتن هست اینه که این حافظه بسیار گران قیمت هست و به صرفه نیست که برای بالا بردن سرعت کامپیوتر حافظه کش تهیه کنید . ( مجبورید پردازنده هم عوض کنید!)
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
این نوع حافظه در تمام پردازنده‌های 486 و بالاتر از جمله پنتیوم درون پردازنده وجود دارد. این نوع حافظه باعث می‌شود داده‌ها با سرعت بیشتری در اختیار پردازنده قرار گیرند. اندازه این نوع حافظه در پردازنده‌های 80486 ، برابر 256 کیلوبایت است. بنابراین حافظه نهان اولیه را کاربران رایانه نمی‌توانند افزایش دهند. زیرا درون بدنه سرامیکی یا پلاستیکی پردازنده قرار دارد. پردازنده‌های پنتیوم 2 و 3 دارای حافظه نهان اولیه‌ای متشکل از 2 بخش 16 بیتی کیلوبایتی هستند که یکی برای داده‌ها و دیگری برای دستورالعملها است. این پردازنده‌ها در مجموع دارای 32 کیلوبایت حافظه نهان هستند.


اگر تا کنون یک کامپیوتر شخصی خریده باشید قطعا اصطلاح کاشه (Cache) را شنیده اید .کامپیوتر های مدرن دارای هر دو نوع کاشه های L1 و L2 حتی L3 هستند همچنین ممکن است از مقدار آن ( سلرون . سلرون دی . فول ) چیزهایی شنیده باشید این موضوع نشان میدهد که حافظه نهان یک فرایند مهم در علم کامپیوتر است که بروی هر کامپیوتری ظاهر می شود.
کاشه سازی یک فناوری مبتنی بر زیر سیستم حافظه کامپیوتر شما است . هدف اصلی یک کاشه شتاب دهی کامپیوتر شما و در عین حال پایین نگه داشتن قیمت آن است . کاشه سازی به شما امکان می دهد تا وظایف کامپیوتر خود را با سرعت بیشتری انجام دهید. برای درک ایده اصلی موجود در پشت یک سیستم کاشه اجازه دهید کار را با یک مثال فوق العاده ساده آغاز کنیم که برای نشان دادن مفاهیم کاشه سازی از یک کتابدار(پردازنده)استفاده می کند. اجازه بدهید یک کتابدار (پردازنده) را در پشت میزش تصور کنیم .او آنجا نشسته است تا کتبی که میخواهید را در اختیار شما قرار دهد برای ساده تر کردن وضعیت اجازه بدهید فرض کنیم که شما خودتان (کاربر پشت کامپیوتر) نمی توانید کتاب مورد نظر را بردارید شما باید کتاب مورد نظر خود برای مطالعه را از کتابدار (پردازنده) بخواهید تا وی آن را از یک مجموعه قفسه (یعنی بخش های مختلف پردازنده اعداد صفر و یک را ترجمه کند که این اعداد در RAM هستند) در سالن نگهداری کتابها (RAM ) برای شما بیاورد ابتدا اجازه بدهید کار را با یک کتابدار فاقد کاشه آغاز کنیم .
اولین مشتری (اولین برنامه ایی که شما اجرا کرده اید ) از راه میرسد او کتاب موبی دیک (یک برنامه مثل فتو شاپ) را در خواست میکند کتابدار (پردازنده) به سالن نگهداری کتاب (RAM) رفته و کتاب مورد نظر را برداشته به بخش مراجعه برگشت ه(یعنی ترجمه می کند و به مانیتور میفرسته) و کتاب را به مشتری می دهد بعدا مشتری برای باز گرداندن کتاب به کتابخانه بر می گردد (برنامه را می بندد) کتاب دار (پردازنده) کتاب مورد نظر را گرفته و آن را به سالن نگهداری بر می گرداند
سپس کتابدار به بخش مراجعه باز گشته (یعنی منتظر اجرای فرمانهای بعدی شماست (حتی حرکت موس) ) و منتظر مشتری بعدی میماند فرض کنیم مشتری بعدی نیز کتاب موبی دیک را در خواست کند(یعنی دوباره برنامه فتو شاپ را اجرا کنیم) به این ترتیب کتابدار باید به سالن نگهداری(RAM) برگردد تا کتابی را که اخیرا با آن سرو کار داشته است را برداشته و به مشتری (کاربر) تحویل دهد.در این مدل کتابدار (پردازنده) ناچار است برای آوردن هر کتاب (اجرای یک برنامه) یک چرخه کامل را طی نماید حتی کتاب های مشهوری که به دفعات در خواست شده است (یعنی برنامه هایی که به دفعات اجرا می شوند و بسته می شوند).
اجازه دهید یک کوله پشتی (حافظه نهان) را در اختیار کتابدار قرار دهیم تا بتواند 10 کتاب را در آن ذخیره کند (یعنی کتابدار دارای یک کاشه 10 کتابی است ) او در این کوله پشتی حداکثر 10 عدد از کتابهایی را نگهداری می کند که مشتریان برگردانده اند اجازه دهید از مثال قبلی استفاده کنیم اما اینبار با کتابداری که به کاشه سازی جدید و بهبود یافته مجهز شده است.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
شرکت AMD، با ساخت اولین مدل آتلون 64 بیتی که البته برخلاف نام آن ، قابلیت پشتیبانی 40 بیتی از حافظه را داشت و می توانست 136 گیگا بایت از فضای حافظه را آدرس دهی کند و اینتل با ساخت پردازنده Xeon سری DP با قابلیت اجرای 32و 64 بیتی و برخورداری از تکنولوژی hyper threading ، اولین گام را جهت ساخت پردازنده های 64 بیتی برداشتند. این پردازنده ها علاوه بر مهیا ساختن قابلیت دسترسی به میزان حافظه بیشتر برای سیستم عامل، به هر برنامه کاربردی قابل اجرا برروی آن سیستم عامل ، یک بلاک چهر گیگا بایتی از حافظه را جهت اجرا اختصاص می دهند. این توانایی جدید به نحو بسیار محسوسی ، کاربران برنامه های طراحی مهندسی و بسیاری از بانک های اطلاعاتی را با افزایش کارایی و سرعت اجرای برنام ها مواجه کرد. این پردازنده ها که طبق نظر سازندگانشان به طور کامل از سیستم عامل ها و برنامه های 32 بیتی پشتیبانی کرده و هیچ خللی را به دلیل ارتقا به وضعیت 64 بیتی، در برنامه های قبلی وارد نمی کردند و به قول خودشان سازگار باقبل بودند، تنها در صورت اجرای سیستم عامل های 64 بیتی و همچنین اجرای برنامه های 64 بیتی، می توانستند قدرت خودشان را به نمایش بگذراند. در حالی که در زمان اجرای 32 بیتی بر روی سیستم عامل های 32 بیتی، تنها چیزهایی که می توانند عاید این محیط های قدیمی نماینده، عبارت است از:
1- استفاده ازفرکانس بالاتر از جهت اجرای تعداد بیشتری دستورالعمل در واحد زمان
2- استفاده از سطوح بالاتر cache جهت افزایش دسترسی به اطلاعات
3- استفاده از سیلیکون هایی با کیفیت بالاتر و دارای تعداد ترانزیستور بیشتر باز هم در راه افزایش سرعت.
به هر روی هر دو شرکت سرشناس تولید کنند پردازنده های 64 بیتی برای کامپیوتری x86 مدعی ساخت پردازنده های مذکور با کیفیت بالاتر بوده و در واقع هر دو ادعای پیشتازی در این عرصه را دارند.
راه حل های اینتل
این راه حل ها شامل سه دسته پردازنده بعد از ارائه Xeon DP و سه مدل پردازنده ایتانیوم به شرح زیر است :
1- پردازنده های سری 64bit xeon
این سری از پردازنده های اینتل با قدرت انعطاف بالا و دو مگا بایت cache لایه سه ، به عنوان محبوب ترین پردازنده 64 بیتی برای سرورها شناخته شده اند. ضمن اینکه قادرند هم برنامه های 64 بیتی و هم برنامه های 32 بیتی را با کارایی بالا و با استفاده از حافظه های DDR2 و خطوط حامل PCI Express اجرا کنند و در نتیجه کارایی سیستم را تا حد 50 درصد بالاتر از xeonهای قدیمی تر32 بیتی ، مثل پردازنده xeon DP 3.2 گیگا هرتز ببرند. این پردازنده ها در وب سرورها و ایمیل سرورها کاربرد زیادی دارند.
2- پردازنده های سری 64bit xeon MP
قدرتمندترین و سریع ترین پردازنده با نام xeon است و با قدرت بالای دسترسی به حافظه، هشت مگا بایت cache لایه سه و وجود فناوری DBS، بهترین انتخاب برای سرورهای لایه واسط ، یعنی همان Application Server یا سرور مربوط به بانک های اطلاعاتی با حجم داده و پردازش بالا می باشد. این سرور در کاربردهای Enterprise، مثل سیستم های تجاری ERP و BI کاربرد بسیار مناسبی دارد .
3- 64bit xeon workstation
همان گونه که از نام آن برمی آید، این پردازنده قادر است با استفاده از قابلیت هایی مثل NetBurst، PCI Express، Cache لایه دو، و فناوری hyper threading، برنامه های 32 و 64 بیتی، خصوصا برنامه های طراحی مهندسی، گرافیک و امثال آن را با کارایی و سرعت بالا اجرا نماید.
4- Itanium2
قدرتمندترین و با ثبات ترین پردازنده ساخت اینتل است . این پردازنده که خود در مدل های DP، MP و Low Voltage به بازار ارائه شده است ، با قابلیت نه مگا بایت فضای cache لایه سه، بالاترین کارایی و سرعت را برای سرورهای لایه واسط ، بانک های اطلاعاتی ، راه حل های ERP، BI، HPC، و انواع سیستم های مدیریتی پیچیده به ارمغان می آورد.
پردازنده های سری ایتانیوم، آلتوناتیوی قوی برای سیستم های اطلاعاتی موجود برروی پردازنده های RISC ساخت آی بی ام بوده و با قیمت بسیار پایین تر از سیستم های MainFrame، رقیبی سرسخت برای آن به حساب می آیند.
راه حل AMD
AMD برای پشتیبانی از فناوری پردازش های 64 بیتی ، چندین مدل پردازنده 64 بیتی آتلون، اپترون، و توریون را ارائه کرده است . که در ادامه به بررسی اجمالی آن ها پرداخته می شود.
1- AMD Athlon64
انواع و اقسام مختلفی از آتلون سری 64 برای اجرای برنامه های 64 و 32 بیتی با کارایی بالا ساخته شده است . این پردازنده ها که با فناوری های قابل رقابت مشابه آنچه که در اینتل برای ساخت پردازنده های زئون ساخته شده است، ارائه شده اند، به کاربران کامپیوترهای دسکتاپ اجازه می دهد برنامه های کاربردی ای که به سرعت بالا دسترسی سریع به حجم بالای حافظه نیاز دارند را با کارایی بالایی اجرا نمایند. برنامه های گرافیکی و مالتی مدیا، بازی های سه بعدی ، ویرایش تصاویر، فیلم، موسیقی، و به طور کلی Applicationهای مربوط به کاربران نهایی ،‌بهترین بهره را از این پردازنده ها می برند. این پردازنده در چند مدل مختلف ارائه شده که از مدل FX آن برای کاربردهای دسکتاپ و از مدل MP برای سرورها استفاده می شود.
2- Opteron
AMD، پردازنده های سری اپترون را در قالب و همپای با xeonهای 64 بیتی و تا حدودی پردازنده های گران قیمت تر ایتانیوم ساخته است. این پردازنده که به گفته AMD با ترکیب فاکتورهای مهمی چون سازگاری، کارایی ، قابلیت اعتماد، و قیمت نسبتا پایین رقابتی ، پا به عرصه وجود گذاشته، تاکنون در قالب چهار مدل مختلف سری 1-8wag و سری های 200،100 و 800 به بازار عرضه شده است. این پردازنده قادر است تا 256 ترابایت فضای حافظه را مورد دسترسی قرار دهد و با استفاده از توان مصرفی نسبتا پایین 55 وات برای سری HE و 30 وات برای سری EE از هدر رفتن توان مصرفی پردازنده و درنهایت کل سیستم جلوگیری کند. پردازنده های آتلون و اپترون 64 بیتی تاکنون بارها از طرف مجامع مختلف به عنوان مقرون به صرفه ترین راه حل برای کاربردهای دسکتاپ و تا حدودی Enterprise با حفظ هردو فاکتور کارایی بالا و قیمت پایین شناخته شده است .
3- Turion
این پردازنده به منظور ایجاد امکان سوارکردن سیستم عامل های 32 و 64 بیتی برروی کامپیوترهای نوت بوک با تکنولوژی Mobile طراحی وساخته شده است. این پردازنده با وزن بسیارکم، مصرف انرژی پایین، و ایجاد حرارت محدود با فناوری بی سیم بسیار سازگار بوده و می تواند با کارایی بسیار بالاتری نسبت به پردازنده های معمولی دستگاه های مبتنی بر تکنولوژی موبایل و بی سیم، به اجرای برنامه های طراحی شده برای این محیط ها بپردازد. سیستم عامل، کلیه برنامه های صوتی و تصویری ، بازی ها و امثال آن از مزایای افزایش سرعت با استفاده از این پردازنده 64بیتی بهره مند می شوند.
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
Bit چیست ؟
کلمه بیت مخفف عبارت binary digit است. اعداد دودویی یا باینری یعنی همان روشی است که یک کامپیوتر داده ها را با آن ذخیره کرده یا در قالب آن انتقال می دهد. یک بیت می تواند مقداری بین صفر یا یک را به خود بگیرد. اگر تعدادی از بیت را پشت سرهم ردیف کنیم ، به یک کد باینری می رسیم مثل 1001011000101 که می تواند بیانگر یک دستورالعمل ریاضی مثل جمع یا تفریق،‌یک محل خاص از حافظه جهت آدرس دهی، و یا یک داده مشخص مثلا عدد 12.456 باشد. یک پردازنده 32 بیتی، مثل پنتیوم قادر است بااستفاده از این رشته صفر و یک، تا عدد 2 به توان 32 را کد گذاری کند یا در اصطلاح، آن را به مبنای باینری ببرد. طبیعی است که این میزان برای یک پردازنده 64 بیتی به 2 به توان 64 می رسد و این بدان معنی است که یک پردازنده 64 بیتی، می تواند سقف بسیار بالاتری از اعداد را در واحد زمان پشتیبانی کند. بنابراین اگر یک پردازنده 32 بیتی بخواهد عددی بیشتر از2 به توان 32 را پردازش کند یا انتقال دهد، باید در دو سیکل زمانی این کار را انجام دهد که وقت بیشتری را نسبت به یک پردازنده 64بیتی صرف می کند. بدین ترتیب یک پردازنده 64 بیتی، صرف نظر از آن که چند سیکل زمانی در ثانیه بیشتر از یک پردازنده 32 بیتی دارد، در هر کدام از این سیکل های زمانی نیز قادر است دو برابر یک پردازنده 32 بیتی عمل پردازش را انجام دهد.
حافظه ، مسئله مهم تر
اما عامل دیگری که تحت تأثیر دامنه بیتی که پردازنده قرار می گیرد، میزان حافظه ای است که سیستم پشتیبانی می کند یا مورد دسترسی قرار می دهد. در پردازنده های 32 بیتی که با سیستم عامل های همگون 32 بیتی کار می کنند، تنها چهار گیگا بایت از فضای حافظه RAM قابل دسترسی است که حتی این مقدار هم توسط سیستم عامل های 32 بیتی ، اغلب به دو گیگا بایت کاهش می یابد. زیرا دو گیگا بایت دیگر از آن باید به برنامه های کاربردی جهت اجرا تخصیص داده شود. پردازنده پنتیوم 4 محصول اینتل و آتلون XP از AMD، از جمله همین پردازنده هایی هستند که علیرغم فرکانس بالا جهت اجرای تعداد بیشتری دستورالعمل در واحد زمان ، به دلیل عدم امکان دسترسی به مقادیر زیادتری از حافظه، گاه سرورهای محیط های Enterprise را با مشکل مواجه می کنند. در حالی که این مشکل ، در پردازنده های 64 بیتی البته به شرط اجرای برنامه های 64 بیتی تحت سیستم عامل های 64 بیتی با پشتیبانی از چند ترابایت فضای حافظه، برطرف شده است .
دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
به اعتقاد اینتل، در حد فاصل کامپیوترهای جیبی (PDA) و کامپیوترهای کیفی (notebook)، می توان محصول جدیدی را خلق کرد که می تواند تمام قابلیت های یک کامپیوتر کامل ویندوزی را داشته باشد و درعین حال مصرف انرژی آن، یک دهم کم مصرف ترین نوت بوک های امروزی باشد اگر برای کار شما، نوت بوک بیش از حد بزرگ و PDA بیش از حد ضعیف است، احتمالا پیشنهاد اینتل برایتان جذاب خواهد بود اینتل در نظر دارد بخش تازه‌ای را در بازار رو به رشد موبایل باز کند که زیر مجموعه نوت بوک های کوچک قرار می‌گیرد. این بخش جدید که اینتل مایل است آن را کامپیوتر رودستی (handtop pc) بنامد، شامل دستگاه های دست گرفتنی در حد و اندازه PDAهای امروزی، اما با توان پردازش و ذخیره سازی بسیار بالاتر خواهد بود تاجایی که بتواند یک نسخه کامل ویندوز را اجرا کند.

البته این ایده اینتل کاملا‌ جدید نیست. به عنوان مثال، همین الان هم شرکت OQO با کامپیوترهای فوق قابل حمل خود، در این رده از دستگاه ها قرار می‌گیرد که اندازه‌ای کوچک‌تر از سطح یک سی دی دارد و می تواند ویندوز اکس پی را اجرا کند.

گذشته از اندازه، آن چه بسیار مورد توجه اینتل قرار گرفته، پایین آوردن مصرف است. مطابق گفته اینتل، در حال حاضر، تراشه های PentiumM سری ULV (یا Ultra Law Voltage) حدود پنج وات مصرف دارند. اما اینتل معتقد است می‌تواند در طول این دهه، این توان مصرفی را تا یک دهم کاهش دهد؛ یعنی به نیم وات برساند. قرار است کامپیوترهای رو دستی نیم واتی اینتل تا سال 2006 آماده شوند. درباره معماری پردازنده این دستگاه، اینتل هنوز خبری منتشر نکرده ‌است. اما قول داده در اجلاس بهار 2006 این شرکت (موسوم به 2006 IDF Spring) اطلاعات بیشتری را در اختیار علاقمندان بگذارد.

برخی منابع آگاه معتقدند بعید است اینتل برای کامپیوترهای رودستی مورد نظر خود، از پردازنده های Yonah یاMerom استفاده کند و احتمالاً از نسل جدید XScale موسوم به Monahans بهره خواهد گرفت، که در اجلاس اخیر اینتل با سرعت کلاک 25/1 گیگاهرتز به نمایش گذاشته شد. هنوز خیلی زود است این دستگاه را از لحاظ سرعت با دستگاهی مثل OQO مقایسه کنیم

انتظار نمی‌رود کامپیوتر رودستی ازجمله محصولا‌تی باشد که بازار را اشباع کند. چون بیشتر بازار عمودی را مورد هدف قرار خواهد داد (چیزی شبیه شگردهای بازاریابی OQO). مصرف‌کنندگان احتمالی این نوع دستگاه‌ها مهندسان عمران، دلالان معاملات ملکی، کارگران ساختمانی و افرادی هستند که در زمینه بهداشت فعالیت دارند. تفاوت اصلی کامپیوتر رودستی با OQO نیز در زمینه قیمت‌ خواهد بود. به نظر اینتل، قیمت دو هزار دلاری OQO برای کامپیوتر رودستی خیلی بالاست. اینتل هم هنوز قیمت مشخصی را اعلام نکرده ‌است. اما تحلیلگران براین باورند که این قیمت کمتر از یک‌هزار دلار خواهد بود

دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387

پردازنده های دو هسته ای اینتل (Core 2) که قبلا با نام رمز Conroe شناخته می شدند از تکنولوژی ساخت کوچکتری بهره می برند که باعث کاهش طول خط لوله ها و افزایش کارایی پردازنده می شوند. این سری جدید از پردازنده ها از خط لوله های 14 مرحله ای (در برابر خط لوله 31 مرحله ای یا بیشتر که در خانواده Xeon یافت می شد) و تکنولوژی Intel Wide Dynamic Execution بهره می برند. همچنین واحد FPU در این پردازنده ها نیز تقویت شده است. از دیگر ویژگی های این پردازنده حافظه نهان یکپارچه سطح 2 است که با استفاده از آن یکی از هسته ها در حالی که هسته دیگر در حالت بیکاری به سر می برد به تنهایی می تواند از تمام فضای این حافظه استفاده کند.

از مهمترین مزایای پردازنده ها Conroe افزایش بازدهی با وجود مصرف کمتر است و این بدان معناست که این هسته ها بسیار خنک تر خواهند بود و با استفاده از آنها می توان کامپیوتر های کوچکتر با صدا و حرارت کمتری تولید کرد. درطی سه سال گذشته این اولین سری پردازنده است که شرکت اینتل برای مقابله با محصولات شرکت AMD در زمینه بازی و برنامه های حرفه ای تولید می کند که شهرت آنها را در میان این دسته از کاربران افزایش می دهد.

مزایای پردازنده‌های جدید
شاید تعجب کرده باشید که چرا باید از قرار گرفتن دو تراشه روی یک پردازنده این همه ذوق‌زده بشویم. البته این شوق و ذوق دلایل فنی محکمی هم دارد که خواهیم گفت.

دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387

شرکت اینتل می گوید با عرضه پردازنده های تازه دو هسته ای Core 2 Duo ، پرونده ساخت تراشه های پنتیوم را برای همیشه بسته است پردازنده های جدید اینتل از قدرت پردازش فوق العاده برخوردار بوده و انرژی کمتری مصرف می کنند. این تراشه ها با طیف گسترده ای از محصولات شامل رایانه های سرور، لپ تاپ و وسایل الکترونیک سیار سازگاری دارند. پیش از این شرکت AMD در ماه آگوست نمونه های مشابهی را روانه بازار کرده بود. یکی از مدیران اینتل پیش بینی کرده که Core 2 Duo موتور محرک جدیدی برای نیم میلیآرد نفر کاربران اینترنت خواهد بود. در حالیکه عملکرد این تراشه 40 درصد بهتر از عملکرد بهترین تراشه پنتیوم است، میزان مصرف انرژی آن هم 40 درصد کمتر است.

سرانجام مدلهای جدید MacBook Pro با استفاده از پردازنده های جدید Core 2 Duo شرکت اینتل معرفی شدند. پردازنده های Core 2 Duo نسبت به CoreDuo از برتریهایی چون فرکانس بالاتر، L2 Cache بیشتر(4 مگابایت) و قابلیتهای 64 بیتی برخوردارند. از دیگر تغییرات مدلهای جدید قرار گرفتن یک Firewire 800 حتی در مدلهای 15 اینچ، پشتیبانی از هارد دیسکهای با ظرفیت بالاتر، میزان RAMهای 667 مگاهرتزی DDR2 نصب شده ی بیشتر(1 گیگابایت درمدل اول و 2 گیگابایت در مدلهای دوم و سوم) قابل ارتقا تا حداکثر 3 گیگابایت را می‌توان نام برد.

مدلهای جدید در سه پیکربندی ارائه شده اند، 2 مدل 15 اینچ با قیمتهای 1999 و 2499 دلار که در حال حاضر به فروش رسیده و مدل 17 اینچ با قیمت 2799 دلار که از هفته‌ی آینده به فروش خواهد رسید
شرکت اینتل یکی از بزرگترین تولید کننده های پردازنده در جهان احتمالا عرضه ی پردازنده ها با اسم رمز Conroe برای کامپیوتر های خانگی را به تاریخ 27 جولای 2006 موکول خواهد کرد. دلایل این تصمیم گیری از سوی اینتل هنوز به طور کامل مشخص نشده است اما به نظر می رسد این شرکت قصد دارد تعداد زیادی از این چیپست را روانه بازار کند و همچنین پلتفرم های مخصوص و لازم برای این خانواده ی جدید از پردازنده ها را ایجاد نماید.

در ابتدا قرار بود دو خانواده از پردازنده ها دو هسته ای اینتل به نامهای Intel Core 2 و Intel Core 2 Extreme طبق برنامه در تاریخ 23 جولای سال جاری به بازار عرضه شوند اما طبق جدیدترین تغییرات در برنامه ریزی اینتل این سری جدید در 27 جولای به بازار عرضه می شوند. به علاوه این شرکت قصد دارد دو چیپست جدید با نامهای Intel G965 و Intel Q963 نیز در همان روز معرفی کند.

با اینکه هنوز دلیل این تصمیم مشخص نیست اما تاریخ های اعلام شده به هم نزدیک هستند به همین دلیل می توان نتیجه گرفت این تصمیم به خاطر فناوری ساخت و تولید آنها اخذ نشده و احتمالا با همان مشخصات قبلی به بازار وارد می شوند و این تصمیم بیشتر به خاطر تمایل اینتل به اشباع بازار و تولید به تعداد مورد نیاز این سری از چیپست ها است.

دسته ها : علوم فناوری
شنبه بیست و هشتم 10 1387
X