تعداد بازدید : 314071
تعداد نوشته ها : 398
تعداد نظرات : 55
اورکلاک چیست و چگونه انجام می شود ؟
اورکلاک یعنی افزایش فرکانس کار قطعات مختلف مانند سی پی یو یا پردازنده ، حافظه و دیگر اجزای سیستم برای دستیابی به کارایی بیش از آنچه هر یک از آنها قادر به ارایه آن هستند میباشد .
کاربرانی که قصد انجام اورکلاک را دارند بیشتر بر روی افزایش فرکانسهای قطعات اصلی سیستم مانند پردازنده، کارت گرافیک و حافظه متمرکز میشوند. انگیزههای انجام اورکلاکینگ به طور کلی در بین کاربران مختلف متفاوت است. برخی از کاربران برای افزایش کارایی سیستمهای خود اقدام به انجام اورکلاکینگ میکنند اما برخی دیگر تنها به عنوان سرگرمی و برای اینکه ببینند قادر هستند کارایی سیستمهای خود را تا چه حد بالا ببرند اقدام به این کار میکنند.
به هر دلیلی که اقدام به اورکلاک کردن قطعات مختلف کامپیوتر خود کنید، این کار دارای مزایا و معایب خاص خود خواهد بود. با استفاده از اورکلاک کردن قطعات مختلف میتوانید آنها را وادار کنید که در سرعتهایی بالاتر از آنچه برای آن طراحی شده اند به کار بپردازند.
این مساله مخصوصا هنگامی بسیار جالب میشود که متوجه میشوید تنها تفاوت بسیاری از قطعات قدرتمند و گران قیمت (مانند پردازندههای سطح بالا) با خویشاوندان ارزان قیمتشان در همین تفاوت فرکانس خلاصه میشود. میتوانید یک قطعه ارزان قیمت را خریداری کرده و با اورکلاک کردن، کارایی آن را تا حد انواع پر سرعتتر و گران قیمتتر افزایش دهید. اما اورکلاک دارای خطرات مخصوص به خود نیز هست.
از آنجایی که شما قطعات مختلف را وادار میکنید تا با سرعتی بیش از آنچه برای آن طراحی شدهاند به فعالیت بپردازند، احتمال بیثبات شدن سیستم و ناپایداری آن وجود دارد.
از سویی دیگر، با وجود اینکه انجام اورکلاک دارای برخی از قواعد مخصوص به خود است اما فرایندی شدیدا متکی به آزمون و خطا است.
علاوه بر این هیچ تضمینی نیز وجود ندارد که دو قطعه کاملا مشابه به میزان مشابهی نیز اورکلاک شوند. در نهایت به دلیل اینکه اورکلاکینگ سبب افزایش جریان مصرفی و حرارت تولیدی قطعه میشود، امکان آسیب دیدن قطعه وجود خواهد داشت.
پس عدم رعایت احتیاط ممکن است سبب وارد شدن خسارتهای جبران ناپذیری به قطعات شود.