پژوهشگران یک شرکت ایرانی با تغییر در ماده اولیه سیمان و به کارگیری فن‌آوری نانو موفق به تولید بتن فوق سبک سازه‌یی مقاوم شدند.

به گزارش ایسنا ، بهمن حاجی سامی ــ مدیر عامل شرکت تولید کننده بتن فوق سبک سازه‌ ای ــ با بیان این که بتن فوق سبک سازه‌ای وزنی حدود نصف بتن معمولی دارد، گفت: با توجه به این عامل، مقاومت این بتن هم رده بتن معمولی و حتی از آن نیز بالاتر است.

وی اضافه کرد: در این بتن با استفاده از فن‌آوری نانو تغییراتی در ترکیب سیمان و بتن اعمال شده به این ترتیب که با تغییر روند واکنش‌ها ضعف سنگدانه‌های سبک که باعث می‌شود مقاومت به شدت افت کند، از بین می‌رود.

حاجی سامی با اشاره به مزیت استفاده از این نوع بتن نسبت به بتن‌های معمولی اظهار کرد: در شرایطی عادی وقتی که بتن را سبک می‌کنید، مقاومتش را از دست می‌دهد، در واقع وزن مخصوص آن از حدی مشخص کمتر می‌شود و به نوعی مقاومت سازه‌ای ندارد، به همین دلیل بتن‌های که قبلا ساخته می‌شدند به عنوان جدا کننده،‌دیوارهای حائل و ... استفاده می‌شد، اما کاری که انجام شده آن است که با وجود این که بتن سبک شده و از مرز وزن 8/1 گذشته اما مقاومت آن حفظ شده است.

وی توضیح داد: مزیت این کار آن است که وقتی بتوانید بتنی را بسازید که مقاومت سازه‌ای نیز داشته باشد در واقع بار مرده سازه را کاهش داده اید.

مدیر عامل شرکت تولید کننده بتن فوق سبک سازه‌ای خاطر نشان کرد: منظور از بار مرده وزنی است که خود سازه دارد و این سازه می‌تواند خانه، پل ، تونل و سد و... باشد و زمانی که بار مرده را کاهش می‌دهید در واقع وزن آن کم می‌شود و باعث می‌شود که در طراحی، ابعاد مقاطعی آن کوچکتر شود و به تبع آن میزان بتن‌ریزی و سیمان مصرفی کم می‌شود و همچنین به دنبال آن وقتی وزن سازه کاهش پیدا می‌کند، آرماتور کمتری مصرف شده یعنی حجم آهن آلات مصرفی کم می‌شود و با توجه به این مساله فضای مقاومتی بیشتری به دست می‌آورید و تاثیر زیادی در حجم بتنی که مصرف می‌شود و همین طور حجم سیمان می‌گذارد.

به گفته وی، در حال حاضر دنیا به سمتی پیش می‌رود که حجم ساخت و سازها و استفاده از بتن به شدت زیاد می‌شود یعنی اصلی ترین عاملی که در عمران هر کشور ایفای نقش می‌کند، بتن است که در واقع ترکیبی استراتژیک به شمار می‌رود و هر اندازه که قدرت و دانش را در زمینه بتن افزایش دهیم، با استفاده بهینه می‌توانیم صرفه‌جویی نیز داشته باشیم.

حاجی سامی تصریح کرد: در حال حاضر عمر مفید بتن در دنیا 50 ــ60 سال است ، در صورتی که در کشور ما زیر 20 سال است و این مساله از جداول کنار خیابان گرفته تا سازه‌های عظیمی که ساخته می‌شوند را شامل می‌شود.

مدیر عامل شرکت تولید کننده بتن فوق سبک سازه ای خاطرنشان کرد: استفاده از این نوع بتن هنوز در کشور کاربردی نشده و در دنیا هم هنوز بتن‌های تولیدی با این شیوه خیلی کم استفاده می‌شود، اما توجیه فنی و اقتصادی دارد و دولت نیز باید بر روی این مساله متمرکز شود. حرکت به سمت استفاده از این نوع بتن‌ها مساله‌ای است که از اساتید دانشگاه تا دست‌اندرکاران صنعت بتن که در این مورد دانش کافی دارند همه بر آن متفق القولند، ولی در عمل مشکل وجود دارد و بازار هنوز خود را با شرایط روز وفق نداده است.


دسته ها : علمی
جمعه بیست و هفتم 10 1387
X