وی در تشریح نحوه انجام محاسبهها گفت: ابتدا هامیلتونین تک اکسیتون را برای نانولوله دوجداره نیمهرسانا نوشته و به روش عددی قطری کرده و طیف انرژی آنرا حساب کردیم. سپس هامیلتونین بساکسیتونی را در رژیم دما و چگالی اکسیتونی پائین نوشته و با محاسبه پراکندگی اکسیتون- اکسیتون در حالت پایه نشان دادیم که تابع پتانسیل اکسیتون- اکسیتون دافعی است؛ سپس، با نگاشت مدل ارائه شده به گاز بوزونی یک بعدی دقیقا حلپذیر و محاسبه طول پراکندگی نشان دادیم که گاز مدل ما در رژیم برهمکنش بسیار قوی قرار دارد و فرآیند فرمیونی شدن اکسیتونها بهعنوان بوزونهای ترکیبی رخ میدهد. اکسیتونها در این مدل به فاز چگالش کامل و یا شبهچگالش وارد نمیشوند.
این پژوهش راه را برای مطالعه سایر خواص بسذرهای گاز بوزونی شبهیکبعدی همچون ابرشارگی و ابررسانایی در سیستمهای نانومتری حالت جامد فراهم کرده است.
به گزارش ستاد ویژه توسعه فنآورینانو، جزئیات این کار تحقیقاتی که در قالب رساله دکتری مهران باقری دانشآموخته دکتری فیزیک دانشگاه شهید بهشتی و با راهنمایی دکتر فرشاد ابراهیمی -عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه شهید بهشتی - انجام شده، در مجله PHYSICAL REVIEW B (جلد 78، صفحه 045312، سال 2008) منتشر شده است.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
به نقل از سرویس خبری دانشجویان ایران